lördag 2 april 2011

Aaaaaaajjj! F-n va ont!!!!!


Ja, så har det då hänt, dotter nr 2 har fått sina små sylvassa tandsingar. Dessa slipas flitigt på allt och ALLA...även storasyster får sig ett bett om hon inte är snabb nog att rycka undan handen eller kinden eller fingret. Dessa små vässningar pågår dygnet runt och irriterar liten lika mycket som hon njuter av att plåga sina nära och kära med diverse tjuvbett och gnisslanden.

Den som då fått mest tjuvbett och prov på hårda tag har varit mammas stackars bröstvårtor, ouch, den ungen kan hon! Något som ändå inte hindrat pappa från att ömka sig själv lite extra då han fick ett bett på sitt finger (ajajajaj, stackars pappa, måste nog vaccineras -obs, ironi) Trots mammas föraktfulla blick första gången han nämnde att shit va ont det gör på mitt finger fortfarande efter typ 15min, så var mannen tvungen att klaga ytterligare ett par gånger innan mamma fick nog och mer eller mindre vrålade honom i ansiktet, att prova bröstvårtan nästa gång om du vill känna RIKTIG smärta, men det ville inte pappsen göra heller... Därför kvinnor föder barn, då männen nästan behöver uppsöka akuten då toddlers biter dom i fingret...

Så igår gjorde den lilla vampyren ett ytterligare utfall mot sin stackars tålmodiga och försöker vara överseende med bitbeteendet modern...mitt under amningen då mamma är i en mindre dispyt med storasyster får mamma en elektrisk stöt genom kroppen och utropar AAAAAAAAAAJJJJJ! FAAAAAAAAAAAAAN! Varpå tårarna börjar spruta på moder, strax därefter på storasyster och en lillasyster som släpper taget om bröstvårtan och även hon börjar gråta...där sitter vi alla tre och tjuter (mamma mest, då ungen bitit hål, mammas bröstvårta BLÖDER!) Ida gråter för hon tror mamma får tuppjuck på henne och det vi hade en dispyt om (hon ville åka till mormor och lämna en skattkarta och mamma sa nej, och Ida tjatade...) Moa tjuter för att, ja, förmodligen för mammas plötsliga ändring av ljudläge och att vi andra gråter.

Mamma gråter, dels för att det blöder, dels för att hon blev rädd, dels för hon är arg...hur vågar ungen?!

Efter att mamma lugnat ner Ida en aning får hon Ida att hämta papper så blodbadet kan torkas upp och sedan kramas det, mellan mamma och storasyter, lillasyster får ligga på golvet en stund...då mamma behöver sansa sig... Såklart vill lillasyster ha mer käk, men detta vill inte mamma mer gå med på..varpå flaskan åker fram och Moa får den hårda vägen slåss för sitt liv för att inte dricka välling. Mamma förbannar sig själv för att amning stått henne så kärt, att hon inte började med lite ersättning vid typ 3månader utan prompt skulle göda den lilla med bröstmjölk hela vägen fram till 6månader...den lilla tar gärna flaskan, då det är bröstmjölk eller vatten i..annars absolut inte, då är den livsfarlig.

Status idag då kanske ni undrar, ja, mammas stackars bröstvårta har fåt vila 10h under natten och sedan vid 9 gick det bra, det ahde blött lite till under natten (trodde den skulle ramla av igår...). Har ammat 5ggr idag och nu på kvällen försökte ungen än en gång bita mig efter det att hon käkat klart...när mamma skrek AAAJ och NNEEEEJJJ, så släppte hon förvånat och tittade på mig med sina blå. Aj aj, inte bita mamma! säger mamma och försöker se arg och bestämd ut...den lilla tittar på mamma en stunde, ser hur hjulen därinne snurrar, så ser man också hur ungen bestämmer att, jaha, vad rolig mamma är...varpå det fäktas med armarna och skrattas så hjärtligt...skitunge , muttarar mamma och lyfter upp sin vampyrjuvel i famnen och rapar henne...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar